חלק שני - "אין מה לעשות, אלה חוקי הפורמט.."
בואו נדבר רגע על ההפקה.
להתחיל הכי מהר ולאט לאט להגביר
השניות הראשונות בסרטון תדמית הן שמושכות את הצופים פנימה. פתיחה חזקה תשאיר את הקהל ותיתן הזדמנות להעביר את המסר. כמובן שכל הסרטון צריך להיות מהודק וללא מידע מיותר, אבל הפתיחה היא שנותנת את הטון ומסייעת להחליט האם להמשיך לצפות או לגלול הלאה.
חוק השתי דקות
בדיוק כמו בפיץ' מעלית למשקיע: כל פיתוח ניתן להסביר בפחות משתי דקות, אז בטח ובטח כשיש אנימציה. סרטון ארוך יעייף את הקהל ויגרום לחלקו לפרוש באמצע. שתי דקות, זהו זמן מקסימלי ומספק להאריך על המוצר ולהציג את היכולות שלו בסביבתו הטבעית. כמובן שאם ניתן להכניס את המידע בדקה אפילו יותר טוב!
אל תתפשרו על קריינות
סרטון תדמית זה פרוייקט שדורש משאבים ומאמץ אך מלווה את החברה תקופה ארוכה. קריינות מקצועית משפיעה באופן ישיר על איכות הסרטון שלכם ועל קהל היעד אליו אתם יכולים לשלוח אותו. לצד הקריינות הקפידו להוסיף כתוביות. הכתוביות ינגישו את הסרטון לקהלים עם מוגבלויות ויקלו עליכם במקרה שבעתיד תרצו לתרגם את הסרטון לשפות נוספות.
לא להעמיס על הפריים
כשהפריים נקי לקהל קל יותר להמשיך לצפות ולהבין את המסר. לכן השתדלו להימנע מריבוי נקודות עניין באותו הפריים, צבעוניות יתר ועודף תמונות. פריים עמוס מבלגן את מחשבת הצופה, גורם לחוסר הבנה וחוסם את המסר מלהגיע ליעד. לדוגמה אל תשתמשו בפונטים מיוחדים, הם מסרבלים את סרטון התדמית ומקשים על הקריאה. בנוסף, שימו לב שהמלל נשאר זמן רב מספיק על המסך, על מנת שאדם שרואה את הסרטון לראשונה יספיק לקרוא אותו.
הסרטון מוכן? אין תחליף לרושם ראשוני!
הפעם הראשונה שאתם צופים בסרטון התדמית היא החשובה ביותר. נסו לשים לב מה לא עבד לכם? מתי הפסיק להיות מעניין? והאם הספקתם לקרוא את כל הטקסט? הראו את הסרטון לאנשים נוספים שלא מכירים את המוצר ושאלו אותם את אותן השאלות. נקודת מבט חיצונית יכולה לתת זווית רעננה ורעיונות חדשים לשיפור. השתדלו לשים לב לפרטים הקטנים ואל תתביישו להעיר הערות לספק.
אל תשכחו, אתם הלקוח והמטרה היא שתצאו מרוצים. הסרטון שתעשו הולך לשמש אתכם לאורך זמן וכדאי שהוא יהיה ברמה הגבוהה ביותר.
בהצלחה!