כל השלבים שאתם צריכים לעבור בדרך ליצירת סרטון תדמית לסטרטאפ שלכם/ן

יצירת סרטון תדמית לסטרטאפ הוא לא דבר של מה בכך. זהו כרטיס הביקור בפני כל מי שלא מכיר את החברה שלכם ולכן יש להשקיע בו לא מעט ולהוציא ממנו את המירב. הנה כל מה שצריך לדעת כדי להפיק סרטון תדמית מצוין לסטרטאפ שלכם

שני שבנוב | 17.08.2021


אם אתם בשלבי גיוס ראשוניים, או עם אב טיפוס מוכן ביד, אתם בטח יודעים שבמציאות של היום, הדרך הכי טובה לגרום לאחרים להבין עד הסוף רעיונות טכנולוגיים מורכבים היא באמצעות סרטון תדמית למוצר שלכם. מכיוון שהיום זה צורך בסיסי של כל חברה או סטרטאפ, אין ספק שתגיעו לזה בשלב מסוים. לכן בואו נתעכב רגע על ההצגה הויזואלית הייחודיות שתעשה את כל ההבדל ותסלול לכם את הדרך קדימה.


נחלק את מאמר הזה לשני חלקים – המסר וחוקי הפורמט.  
חלק ראשון - המסר: 
כולנו מבינים היום שיצירת סרטון תדמית מצריך הפשטה של המסר, כי המידע זורם מכל הכיוונים והקשב של הקהל מצומצם. אז גם אני אתחיל ואומר שפשוט זה הכי טוב. אבל איך עושים את זה? הנה חמישה מרכיבים שחייבים להופיע בסרטון תדמית מוצלח למוצר טכנולוגי: 

  1. הגדרת הבעיה והאיום – ממש בקצרה
    פתחו את הסרטון בהסבר קצר על הבעיה שהובילה אתכם לפיתוח הרעיון. בהצגת הבעיה חשוב שתתייחסו לסדר גודל הבעיה ולפתרון שקיים היום בשוק (אם יש כזה).
     
  2. הפתרון של החברה – המוצר במרכז 
    המוצר הוא מרכז סרטון התדמית. הקהל מעוניין לראות את המוצר בפעולה ולהבין את העקרון הטכנולוגי שעומד מאחוריו. לכן הוסיפו צילום או אנימציה שמסבירה שלב אחרי שלב מה המוצר שלכם עושה בסביבה בה הוא עתיד לפעול, ואיך הוא מסייע לפתור את הבעיה שהצגתם.
     
  3. ייחודיות – למה דווקא אתם?
    התייחסו לייחודיות המוצר שלכם/ן לעומת הרעיונות האחרים הקיימים בשוק. איזה יתרונות יש למוצר? ולמה כדאי לקהל להשתמש בו? במקרה שהמוצר משנה חיים של אנשים, אפשר ורצוי להכניס לסרטון קטע בו אותם אנשים שהמוצר סייע להם, מדברים עליו ומספרים על השפעותיו בחייהם. אם המוצר שלכם בעל אישורים מיוחדים, זכה בפרסים או השיג הישגים מיוחדים, זה הזמן לציין זאת!
     
  4. הצוות – האם יש צורך להציג אותו?
    נסו לחשוב האם יש סיפור אישי ומעניין מאחורי המוצר? כיצד נוכחות חברי הצוות תתרום ליצירת סרטון התדמית ערך מוסף? ישנן דרכים שונות ומגוונות להציג את הצוות בסרטון התדמית: תמונה, עדות מצולמת או אפילו כרקע. השאלה האמיתית היא האם יש בזה צורך? 
     
  5. סיכום עם קריאה – CTA 
    אם הקהל נשאר עד סוף הסרטון זה הזמן למנף את זה לצעד הבא. הציעו להם לעבור לאתר, לקנות את המוצר, לשתף פעולה או להשקיע בחברה – כל הצעה שתקדם אתכם לעבר המטרה.

הפעם הראשונה שאתם צופים בסרטון התדמית היא החשובה ביותר. נסו לשים לב מה לא עבד לכם? מתי הפסיק להיות מעניין? והאם הספקתם לקרוא את כל הטקסט? הראו את הסרטון לאנשים נוספים שלא מכירים את המוצר ושאלו אותם את אותן השאלות.

אנחנו באינסטגרם

חלק שני - "אין מה לעשות, אלה חוקי הפורמט.." 

בואו נדבר רגע על ההפקה. 

להתחיל הכי מהר ולאט לאט להגביר

השניות הראשונות בסרטון תדמית הן שמושכות את הצופים פנימה. פתיחה חזקה תשאיר את הקהל ותיתן הזדמנות להעביר את המסר. כמובן שכל הסרטון צריך להיות מהודק וללא מידע מיותר, אבל הפתיחה היא שנותנת את הטון ומסייעת להחליט האם להמשיך לצפות או לגלול הלאה.

חוק השתי דקות
בדיוק כמו בפיץ' מעלית למשקיע: כל פיתוח ניתן להסביר בפחות משתי דקות, אז בטח ובטח כשיש אנימציה. סרטון ארוך יעייף את הקהל ויגרום לחלקו לפרוש באמצע. שתי דקות, זהו זמן מקסימלי ומספק להאריך על המוצר ולהציג את היכולות שלו בסביבתו הטבעית. כמובן שאם ניתן להכניס את המידע בדקה אפילו יותר טוב!

אל תתפשרו על קריינות
סרטון תדמית זה פרוייקט שדורש משאבים ומאמץ אך מלווה את החברה תקופה ארוכה. קריינות מקצועית משפיעה באופן ישיר על איכות הסרטון שלכם ועל קהל היעד אליו אתם יכולים לשלוח אותו. לצד הקריינות הקפידו להוסיף כתוביות. הכתוביות ינגישו את הסרטון לקהלים עם מוגבלויות ויקלו עליכם במקרה שבעתיד תרצו לתרגם את הסרטון לשפות נוספות.

לא להעמיס על הפריים
כשהפריים נקי לקהל קל יותר להמשיך לצפות ולהבין את המסר. לכן השתדלו להימנע מריבוי נקודות עניין באותו הפריים, צבעוניות יתר ועודף תמונות. פריים עמוס מבלגן את מחשבת הצופה, גורם לחוסר הבנה וחוסם את המסר מלהגיע ליעד. לדוגמה אל תשתמשו בפונטים מיוחדים, הם מסרבלים את סרטון התדמית ומקשים על הקריאה. בנוסף, שימו לב שהמלל נשאר זמן רב מספיק על המסך, על מנת שאדם שרואה את הסרטון לראשונה יספיק לקרוא אותו.

הסרטון מוכן? אין תחליף לרושם ראשוני!
הפעם הראשונה שאתם צופים בסרטון התדמית היא החשובה ביותר. נסו לשים לב מה לא עבד לכם? מתי הפסיק להיות מעניין? והאם הספקתם לקרוא את כל הטקסט? הראו את הסרטון לאנשים נוספים שלא מכירים את המוצר ושאלו אותם את אותן השאלות. נקודת מבט חיצונית יכולה לתת זווית רעננה ורעיונות חדשים לשיפור. השתדלו לשים לב לפרטים הקטנים ואל תתביישו להעיר הערות לספק. 

אל תשכחו, אתם הלקוח והמטרה היא שתצאו מרוצים. הסרטון שתעשו הולך לשמש אתכם לאורך זמן וכדאי שהוא יהיה ברמה הגבוהה ביותר.

בהצלחה!

שתפו
שני שבנוב מתאמת שיווק דיגיטלי
שני שבנוב, מתאמת שיווק דיגיטלי

עוד פוסטים שיכולים לעניין אותך

רוצים להתעדכן ראשונים על המסלולים הפתוחים להגשה, החדשות והאירועים שלנו?
הירשמו לניוזלטר!

נרשמתם בהצלחה V